е най-несъстоятелният министър на вътрешните работи през последните 31 години.

...
 е най-несъстоятелният министър на вътрешните работи през последните 31 години.
Коментари Харесай

ГЕРБ: Оставането на Рашков като министър ще е нещо средно между фарс и трагедия

 "  е най-несъстоятелният министър на вътрешните работи през последните 31 години. Той очевидно много желае да остане на този пост. От партийна позиция ние ще имаме огромна изгода в случай че това се случи, тъй като доста елементарно ще можем да нападаме това министерство. Но, за страната сходно развиване би било нещо приблизително сред фарс и покруса. "

Това съобщи на брифинг в Народното събрание Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Партията към този момент е внесла искане в Народното събрание за създаване на анкетна комисия, която да проверява дейностите на служебния министър на вътрешните работи по време на предизборната акция.

" Искаме тази комисия да обясни с изключение на дали са употребявани полицейски сили и средства от всевъзможен темперамент за тормоз на симпатизанти, членове, кметове, претенденти от ГЕРБ в предизборната акция, по този начин и дали са употребявани СРС-та по отношение на тези дейности, осъществявани от Министерство на вътрешните работи ", изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По информация на партията МВР е издало 14 хиляди предупредителни протоколи около изборите, написани от хора, свързани с ГЕРБ. Това заяви депутатът Маноил Манев. " Днес Рашков съобщи, че в случай че някой е подписвал нещо да пристигна да го покаже. Това няма по какъв начин да стане, тъй като този тип документ е единствения в Министерство на вътрешните работи, а и в цялото право, който не се връчва на индивида, когато го подписва. Това очевидно е било добре преценено при осъществяването на неговите полицейско интервенции ", акцентира Манев.

От партията на Борисов са внесли искане в Народното събрание за закрито съвещание, на което с изключение на, да бъде изслушан и ръководителят на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.

" Преди два месеца с една медийна бомба стартира тематиката за подслушването, която беше преекспонирана. За следващ път се вършат внушения против една избрана политическа партия, а точно ГЕРБ. Ние ще продължим да задаваме въпроси и в случай че се наложи всеки ден ще изслушваме Рашков, до момента в който е министър, с цел да се открият тези обстоятелства и условия, които той хвърля в общественото пространство. Всички изказвания свързани с изборния развой закононарушения се потвърждават в съда ", безапелационна бе Десислава Атанасова.

ГЕРБ-СДС са извънредно недоволни от чуването на министъра в пленарната зала, тъй като той не е показал никакви обстоятелства за подслушване на политици. Което съгласно тях потвърждава, че в изказванията му няма истина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР